Η Amate-Audio είναι ανάμεσα στους πρωτοπόρους τεχνολογικά στον χώρο του επαγγελματικού ήχου στην Ευρώπη. Δημιουργεί προηγμένες ολοκληρωμένες λύσεις για τις πιο απαιτητικές ανάγκες ενίσχυσης του ήχου. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της εταιρίας είναι η δημιουργία ενεργητικών ηχητικών συστημάτων και line arrays ενσωματώνοντας την τελευταία ψηφιακή τεχνολογία.

Η μεγάλη εμπειρία, το πάθος για την ηχητική απόδοση, ο πρωτοποριακός τεχνολογικός σχεδιασμός και η παραγωγή μέσα σε λογικά πλαίσια κόστους είναι το κλειδί της επιτυχίας της Amate-Audio έναντι στον ανταγωνισμό.

Η εταιρία ιδρύθηκε το 1972 από τον Juan Antonio Amate που είναι μέχρι και σήμερα ο Γενικός Διευθυντής και ο Διευθυντής Έρευνας και Ανάπτυξης. H έδρα του εργοστασίου και των γραφείων της Amate-Audio είναι κοντά στην Βαρκελώνη στην Ισπανία.

ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Μέσα σε 37 χρόνια η Amate-Audio έχει δημιουργήσει μια μοναδική τεχνολογική βάση καλύπτοντας όλους τους τομείς της ακουστικής και ηλεκτρονικής ανάπτυξης, συμπεριλαμβάνοντας την προηγμένη επεξεργασία και ενίσχυση ψηφιακού σήματος. Η παραγωγική μονάδα που βρίσκεται μέσα στο εργοστάσιο δίνει την δυνατότητα παραγωγής προϊόντων με υποδειγματική απόδοση σε ανταγωνιστικές τιμές.

Κάθε νέο προϊόν δημιουργείται με computer simulation, χρησιμοποιώντας το εξελιγμένο λογισμικό που έχει δημιουργήσει η Amate-Audio. To τμήμα μηχανικών έχει αναπτύξει και κατοχυρώσει πολλά audio-acoustical λογισμικά για τον σχεδιασμό επαγγελματικών μεγαφώνων.
Το στάδιο του σχεδιασμού των προδιαγραφών ακολουθεί το στάδιο της δημιουργίας του πρωτοτύπου όπου τα εξαρτήματα του ηλεκτροακουστικού συστήματος που είναι συνήθως χειροποίητα συναρμολογούνται και δοκιμάζονται με τις τελευταίες τεχνολογίες μέτρησης ώστε να επιτευχθούν οι ακριβές παράμετροι και να μεγιστοποιηθεί η απόδοση του προϊόντος.

Κατά την παραγωγική διαδικασία, βελτιστοποιείται ο σχεδιασμός για την επίτευξη του πιο συμφέροντα συνδυασμού κόστους-αποδοτικότητας στον τρόπο παραγωγής. Με το να μειώνεται το κόστος χωρίς να επηρεάζεται η απόδοση συνεχίζεται η παράδοση της εταιρίας στο να παρέχει εξαιρετικής ποιότητα συστήματα ήχου σε λογικές τιμές.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

Η παραγωγή και η τελική συναρμολόγηση γίνεται στο εργοστάσιο της Amate-Audio στην Terassa κοντά στην Βαρκελώνη. Η διαμόρφωση των μετάλλων στην φρέζα, το κόψιμο και η διάτρηση των ξύλων για τις καμπίνες των ηχείων γίνεται από ένα CNC μηχάνημα μεγάλης ακρίβειας που οδηγείται από computer εξασφαλίζοντας μια άψογα δεμένη και επακριβή συναρμολόγηση.

Τα καλύτερα προϊόντα απαιτούν την πιο απαιτητικό έλεγχο ποιότητας. Κάθε ένα από τα προϊόντα πρέπει να περάσει από μία αυστηρή και ολοκληρωτική εξέταση.

* Όλα οι ηλεκτρονικές συσκευές (ενισχυτές, επεξεργαστές, mixers) πρέπει να περάσουν ένα οκτάωρο burn-in test σε full power λειτουργία.

* Τα ηχητικά συστήματα (παθητικά και ενεργητικά) εξετάζονται για την απόκριση συχνότητας, την ανθεκτικότητα στην ισχύ, την φάση και άλλες κρίσιμες παραμέτρους σε έναν ημι-ανηχητικό θάλαμο.

Όλα τα προϊόντα πρέπει να πρέπει να είναι μέσα σε ένα αυστηρό πλαίσιο προδιαγραφών με ελάχιστη και πολύ στενή απόκλιση. Τα προϊόντα που ξεφεύγουν από τα αυστηρά αυτά όρια αποσύρονται από την παραγωγική γραμμή.

Amate-Audio ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ

Ακολουθώντας επιστημονικές διαδικασίες, η Amate-Audio είναι μία εταιρία που οδηγείται κυρίως από την τεχνολογική ανάπτυξη δημιουργώντας συνεχώς νέα προϊόντα κερδίζοντας νέο έδαφος στην ηχητική απόδοση. Πολλές από τις καινοτομίες της έχουν υιοθετηθεί με τον καιρό από πολλές κατασκευαστές ανά τον κόσμο.

Μερικά παραδείγματα των καινοτομιών της Amate-Audio που αποτέλεσαν νέα standards για τον κλάδο.

* 1985 Η Amate-Audio παρουσιάζει την επαναστατική σειρά AD1000, τους πρώτους ενισχυτές στον κόσμο με ενσωματωμένο κύκλωμα limiter για την αποφυγή παραμόρφωσης σε μέγιστη ισχύ. Σήμερα κάθε καλός ενισχυτής περιλαμβάνει αυτό το χαρακτηριστικό.

* 1989 Η Amate-Audio παρουσιάζει τον πρώτο 3-κάναλο ενισχυτή, TP-700 με ενσωματωμένο επεξεργαστή σήματος και crossover. Η μία έξοδος προορίζεται για το subwoofer και τα δύο high-pass κανάλια για τον δεξί και τον αριστερό δορυφόρο. Πολλές εταιρίες του χώρου χρησιμοποιούν σήμερα αυτήν την ιδέα.

* 1990 Ο πρώτος τριών δρόμων παραμετρικός πλήρως ρυθμιζόμενος αναλογικός επεξεργαστής παρουσιάζεται από την Amate-Audio.

* 1993 Η Amate-Audio παρουσιάζει το πρώτο MD System με ένα πρωτοποριακό ενσωματωμένο ενισχυτή με επεξεργαστή ψηφιακού σήματος.

*1995 Η Amate-Audio παρουσιάζει την νέα τοπολογία Class H στους ενισχυτές με μεγάλη δυναμική ισχύ. Σήμερα η Class H χρησιμοποιείται από όλους τους κατασκευαστές ενισχυτών.

* Δεκαετία 90' Ενισχυτής με επεξεργαστή σήματος (DPU) με Soft-start και Mains Overvoltage protection (>240V-400V) με προσαρμοσμένες κάρτες επεξεργασίας (DPM), που βελτιστοποιούν και προστατεύουν πλήρως τα συνδεμένα MD ηχητικά συστήματα.